Innovation og gode råvarer
I kantinen hos kommunernes IT-fællesskab KOMBIT, som Kokkenes Køkken driver, tager køkkenchef Casper Holm Løvgreen og hans hold ansvar for både madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet.
Godt arbejdsmiljø, spændende retter og synlige kokke
I en bygning på Islands Brygge i København går cirka 160 medarbejdere og deres gæster i virksomheden KOMBIT ned til deres kantine hver dag ved frokosttid. Med forhåbning om at det der møder dem, og som skal gøre dem mætte, bliver en god oplevelse. Præcis ligesom på mange andre arbejdspladser rundt om i landet.
”Vi har skabt en kantine med et rigtig godt arbejdsmiljø, hvor vi har mulighed for at udvikle, inspirere og udfordre både os selv og vores gæster på et dagligt plan,” forklarer Casper Holm Løvgreen som er køkkenchef i kantinen.
Bæredygtighed, fokus på madspild og økologi er sammen med en stærk interesse i at bruge danske råvarer i sæson blandt andet i højsædet hos Casper og hans køkkenteam.
Ligesom de arbejder med en klar strategi om, at kokkene skal løsrives fra gryderne i køkkenet og være ude ved gæsterne og buffeten for at højne den samlede frokostoplevelse.
”Derfor står vi blandt andet hver dag ved buffeten og portionsanretter dagens varme ret. Vi er synlige og nærværende i forhold til gæsterne, så de også har mulighed for at være i dialog med os om menuen, råvarer, opskrifter og meget andet,” siger Casper Holm Løvgreen.
De ansatte i Kokkenes Køkkens kantiner er alle ekstremt dygtige håndværkere, der laver raffineret og smagfuld mad til deres gæster, sådan er det også i høj grad på KOMBiT. Ligesom de ikke går på kompromis i valget af råvarer. Og den vurdering kan medarbejderne hos KOMBIT godt skrive under på, forklarer Facility Manager i KOMBIT Eskild Nejsum:
”I bund og grund er det ligesom at komme på restaurant hver dag. Vi får sushi og treretters menuer og meget andet lækkert. Og det ligger alt sammen på et niveau, der er helt exceptionelt. Casper og hans team laver noget meget præsentabelt mad, og det er super spændende at skulle til frokost hver dag for at se, hvad vi kan vælge at spise.”