Andeburger
med chokolade, bær og nougatine.
4 personer
Tilberedning
Dressing
Kom dijon, æbleeddike og lidt salt i en høj skål. Skær æble i små tern, gerne med skrald på, og kom det i skålen. Blend med stavblender til en ensartet masse. Kom olien i lidt ad gangen, til dressingen begynder at blive cremet. Smag godt til, den må gerne være syrlig, så den spiller sammen med den fede and og den smørristede burgerbolle.
Kål
Skyl kålen og skær den ud, gerne både i fine og lidt grovere strimler, så den får forskellige teksturer. Vend den udskårne kål sammen med dressingen. Lad det marinere i 20-30 minutter. Smag godt til igen lige inden servering, syre, salt, evt. lidt sødme.
Burger
Tænd for en pande på god varme. Imens plukkes andekødet. Det er oplagt at bruge resterne fra juleanden, men ellers kan et par tilberedte andelår også bruges. Løget pilles og snittes i fine strimler.
Kom 2 spsk andefedt på den varme pande sammen med det snittede løg. Krydr med salt og peber og lad det stege i 5 minutter under omrøring til løgene er klare. Tilsæt det plukkede andekød og steg det godt igennem i ca. 15 minutter til det hele bliver sprødt og karamelliseret.
Når andekødet er færdigt, tages det til side i en skål.
Skær bollerne over på midten, kom en smørklat på panden og steg bollerne på indersiden indtil de er sprøde og gyldne. Burgerne er nu klar til at blive samlet. Tag underbollen, kom det stegte andekød i bunden, top med kålsalaten og afslut med burgertopbollen.
Ingredienser
4 madspildsburgerboller
Se opskrift her
250 g plukket and
1 zittauer løg
200 g blandet kål, gerne rester
af rødkål, grønkål, savoykål mm.
Dressing
1 lille æble
1 dl neutral olie
2 tsk dijonsennep
4 spsk æbleeddike
Andefedt
Smør
Salt