Bagte nye beder. Opskrifter Kokkenes Køkken

Bagte nye beder

med chokolade, bær og nougatine

2 personer

Tilberedning

Vask bederne og pak dem ind i stanniol. Bag dem møre i ovnen ved 170 grader, det tager mellem 30 og 60 minutter afhængig af størrelsen.
Køl dem af, når de er færdigbagte, og pil derefter skrællen af.
Nougatine:
Bag hasselnødderne i ovnen i 7-10 minutter ved 170 grader og pil derefter så meget af den brune hinde af som muligt.
Smelt sukkeret på en pande. Vend nødderne i og lad dem herefter køle af på et stykke bagepapir.


Chokoladesovs
Varm piskefløde forsigtigt op i en gryde sammen med chokolade og sukker til en lækker lun chokoladesovs.


Anretning
Skær bederne i mindre stykker fx små både.
Hak nougatinen.
Hæld chokoladesovsen i bunden af en skål og fordel beder og brombær i skålen. Drys med nougatine.

Pynt evt. af med rød skovsyre og solbærpulver. Solbærpulver kan købes, men har du mod på det, kan du dehydrere friske solbær til de er helt tørre og derefter blende dem til pulver. Det giver en rigtig god syre til forskellige retter. Du dehydrerer friske solbær i en ovn ved 100 grader i mindst 5-6 timer.

Ingredienser

200 g nye beder (rødbeder, gule beder eller bolsjebeder, kan også blandes)


Chokoladesovs
2 dl piskefløde
60 g chokolade 54,5%
1 spsk sukker
Nougatine
100 g sukker
100 g hasselnødder

10 stk friske brombær, halveret

Evt. skovsyre og solbærpulver til servering.