Focacciabrød

Fra Toscana

8 personer

Tilberedning

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt mel lidt efter lidt.
Tilsæt først salt efter dejen er kørt, eller æltet, i et par minutter.
Ælt i ca. 20 minutter eller til dejen er blød og lidt klistret.
Lad dejen hæve et døgn på køl.

Dagen efter
Sæt dejen i en bradepande. Dejen skal fylde ca. en cm i bradepanden.
Lad dejen hvile i en time eller to.
Kom lidt olivenolie, salt og rosmarin på den rå focaccia og sæt den i en
forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 18-20 minutter.
Nydes lun.

TIP:

Brødet smager skønt til rigtig mange retter. Du kan variere brødet med forskellige toppings, alt efter smag, og til hvilken ret som focacciabrødet skal supplere.
Du kan også prøve at rive en rest ost som fx parmesan over dejen, før du sætter den i ovnen.

Ingredienser

300 g hvedemel Tipo ”00”
200 g hvedemel Manitoba
360 g koldt vand
5 g gær
20 g ekstra jomfruolivenolie