Rødgrød med fløde

Smagen af sensommer

3 personer

Tilberedning

Kom bær, rabarber, sukker, saft, vaniljekorn og vaniljestang samt vand i en gryde.
Lad det eventuelt trække i en halv times tid.
Kog det langsomt op og lad det småkoge i ca. 4 minutter.
Tag gryden fra varmen.

Rør kartoffelmel og koldt vand sammen og rør jævningen stille i grøden lidt ad gangen, til grøden har en god konsistens. Den skal være lidt flydende, da den sætter sig lidt, når den bliver kold.

Hæld grøden i en skål og drys med lidt sukker og sæt den på køl i minimum tre timer eller til den skal serveres.

Anretning
Server rødgrøden med kold piskefløde. Pisk gerne fløden lidt, så den er let, luftig og cremet.

Ingredienser

500 g blandede friske bær
50 g rabarber
150 g solbærsaft
100 g vand
100 g sukker
0,5 vaniljestang
Jævning
1,5 spsk kartoffelmel
1 dl koldt vand

2 dl piskefløde