Sommersalat

Dejlig let sommersalat med røget makrel

2 personer

Tilberedning

Røget Makrel
Ryg din egen makrel efter vejledning på forrige side eller køb en røget makrel hos din lokale fiskehandler.

Solbærvinaigrette
Kom solbæreddike, honning, lidt salt og peber i en kande/krus/litermål eller lignende, hvor en stavblender passer til og hæld olien ovenpå.
Sæt stavblenderen ned i bunden og blend nedefra og roligt op og ned til din vinaigrette emulgerer til en lækker ’cremet’ vinaigrette. Smag til i forhold til sødme/syre/salt.

Del hjertesalaten ud i blade og halver de store.
Halver tomater og radiser og skær agurk i halvtynde halvmåneskiver.
Snit de hvide asparges i tynde skrå skiver.
Fjern skindet fra makrelfileterne og bræk dem ud i rustikke stykker.

Anretning
Fordel det hele lidt rustikt og lækkert på en tallerken eller et fad.
Fordel rygeosten i små stykker øverst.
Hæld vinaigrette i en tynd stråle ud over salaten og drys med rugknas og dild.

Server med friskbagt foccacia eller rugbrød.

Ingredienser

1 hel makrel
Røgspåner
Sukker
1 hjertesalat
3 hvide asparges, skrællede
1 kvart agurk
6 radiser
6-8 cherry- eller blommetomater
Lidt dild
100 g rygeost
Salt
Solbærvinaigrette
0,5 dl solbæreddike
1,25 dl olie
0,5 spsk honning
Salt og peber


Rubrødsknas